Zsámbéki Sportbarátok Egyesülete

Aikido szakosztály

InstruktorTóth Imre 4. dan Aikikai1961. 08. 11-én születtem Budapesten. 1979-ben érettségiztem a Landler Jenő Szakközépiskolában, ahol számítástechnikai műszerész szakmát kaptam. Ezután elvégeztem az ELTE Természettudományi Karát, mint főiskolai végzettségű programozó matematikus. Ezzel párhuzamosan elkezdődött a színházi karrierem az Egyetemi Színpadon, amely később hivatásommá vált. Magyarországon és külföldön is számos sikert arattunk alternatív mozgás- és táncszínház együttesek tagjaként. 1991-ben megalakítottuk a Dream Team Színházat, amelyet 2000-ben kulturális egyesületként jegyeztettünk be a bíróságon (ennek elnöke vagyok) kibővítve alaptevékenységet az oktatással (ezek között a harcművészettel is), fordítással és természetesen a kortárs tánccal kapcsolatos összes tevékenységgel (ebbe tartozik a népszerűsítés is).

Ezen tevékenységek motivációjaként kezdtem érdeklődni a harcművészetek iránt, először a KOSC Virányos Kyokushinkai Szakosztályon. 1995-ben ismerkedtem meg az aikidóval, és ettől kezdve megszakítás nélkül gyakorlom, először Michel Gollo sensei, majd Szabó Balázs sensei vezetésével.

• 2000-től tanítok aikidót.
• 2001. 08. 20. – 1. dan (Fujita Masatake shihan)
• 2003. 07. 30. – 2. dan (Fujita Masatake shihan)
• 2004-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar sportedző (aikido szakágban)
• 2010-ben csatlakoztam a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületéhez és a továbbiakban Szabó Balázs (6. dan) vezetésével gyakorlom az aikido-t.
• 2010. - 3. dan; Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesülete
• 2015. 04. 12. – 4. dan (Kobayashi Yasuo shihan)

Legrégebbi tanítványom, Sárossy Péter szintén tanít, Római fürdőn vezeti a Jamabiko dojót.